Aan de slag met postelein

Afgelopen vrijdag deed ik onze boodschappen in de supermarkt, ik was opzoek naar een lekkere groente, keus genoeg zou je zeggen maar je wilt wel eens wat anders. Mijn oog viel op een grote bak met kleine groene blaadjes, mijn eerste gedachte was wat is dit?

Postelein is 1 van de vele vergeten groenten maar schijnt een enorme boost voor je gezondheid te zijn. Het bevat namelijk meer ijzer dan spinazie en is daarnaast rijk aan andere vitamines en mineralen.

Goed de postelein is binnen, nu nog een geschikt recept, het is geworden: Posteleinstamppot! Deze stamppot is zeker voor herhaling vatbaar.

Hoofdgerecht / bereiden 35 min / 2 personen

IngrediΓ«nten

  • 500 gr kruimige aardappels, geschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml bouillon (ik heb groentebouillon genomen de rest was op)
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 teen geperste knoflook
  • 250 gr postelein
  • Peper/zout

Bereiden

Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes, en doe deze in een grote pan samen met een eetlepel olie. Dit zorgt er ervoor dat de aardappel blokjes meer smaak krijgen, voeg vervolgens de bouillon toe en kook de aardappelen gaar.

Verhit olie in een koekenpan en voeg de gesneden ui, de bosui en de knoflook toe, fruit dit in een paar minuten glazig.

Stamp de gekookte aardappelen fijn tot een smeuige puree (ik doe vaak een scheutje warme melk door). Schep vervolgens het uienmengsel en de postelein erdoor, er warm dit al omscheppend door tot de postelein begint te slinken. Breng tot slot de stamppot op smaak met zout en peper.

Serveer de stamppotpostelein in diepe borden met een lekker stukje vlees of vleesvervanger.

Lees ook

Kip bijna Tandoori
Heerlijke pasta!
Superfoods
Tags
Gepost in Avondeten, Recepten door

Reageer

Naam Je bericht
Email Website * Reageer ook!